Foto: Marcel de Buck
Foto: Marcel de Buck

About

Jan Pieter van Laar (1980) is Grafisch Ontwerper en Art Director, gevestigd in Eindhoven. Hij houdt van een sterk, positief beeld dat goed communiceert en tegelijkertijd bijdraagt aan de identiteit van de opdrachtgever.

Na een studie aan de Design Academy startte hij in 2004 zijn eigen ontwerpbureau, Studio van Laar. Samen met zijn partner Ilona Huvenaars en een netwerk van professionals werkt hij voor opdrachtgevers uit zowel onderwijs, cultuur en overheid als de commerciële sector.

Jan Pieter geeft ook les op verschillende hogescholen. Hij is docent grafisch ontwerp, animatie, illustratie, social design en wordpress design. Daarnaast was hij 8 jaar als docent, tutor en ontwerper verbonden aan de minor Fontys FutureMediaLab van het lectoraat Media, Minds & Matters.

Hogescholen: Fontys Hogeschool voor de Kunsten (visuele communicatie / ArtCoDe), Fontys Hogeschool ICT, Fontys FutureMediaLab (ICT, Kunsten, Communicatie, Journalistiek, Economie), Fontys Academy for Creative Industries

Opdrachtgevers

AM Vastgoed
Almar Ontwerpt
Antonie van Nistelrooij
ASML
BNO
Climate Neutral Group
CPNB
Cultuur-Ondernemen
Denovo Design
De Ontdekfabriek
Fontys Academy for Creative Industries
Fontys FutureMediaLab

Fontys Hogescholen
Fontys Hogeschool Communicatie
Fontys Hogeschool ICT
Frankfurter Messe
Gemeente Eindhoven
Green Seat
Happy Cactus
Heineken
Holland Art Group
Kanzi
Kikkerland
Kunstenaars & CO

Kwiek-beweegroute
Lava
Lumens Groep
Malmberg
Mediamarkt
Metropool Regio Eindhoven
Mondriaan Fonds
Ontwerp: Inne
Pameijer
Philipsmuseum
Rathenau Instituut
Reinier de Graaf

Rouwhorst + van Roon
SuccessDay
Summa College
TAC
The Creative Media Consultancy
Van Abbemuseum
Van Wijnen
Verkeer & Waterstaat
Vista College
Woonbedrijf
ZLTO
GGD Brabant-Zuidoost

Wat anderen over ons zeggen

Artist 100%. Creative brain who made our company's house style. Knows his stuff, flexible and can think outside the box. Gets it done 🙂

Bas
Bas Eggelaar Managing Director SuccessDay

We hebben met Jan Pieter en Nanne uitstekend samen gewerkt aan de campagne Corona stopt bij jou. Ze waren betrokken, verantwoordelijk en dachten echt mee op alle fronten. We leken wel collega’s, zo goed voelden ze aan wat wij wilden overbrengen en zo prettig verliepen de besprekingen. Details merkten ze op en zowel in de tekst als in de tekeningen konden ze humor inbrengen, bijzonder en fijn! Het heeft hele mooie producten opgeleverd met de juiste toon, begrijpelijk en de goede ‘look and feel’. We zijn als GGD uitermate tevreden met het resultaat!

Emy van Maaren-Heyligers
Emy van Maaren-Heyligers Gezondheidsmakelaar GGD Brabant-Zuidoost

Dank voor al die jaren samenwerken, geduld + inzet, en bovenal grafische skills om KWIEK, vanaf de start al aantrekkelijk te maken en (iedere keer weer) ‘op de kaart zetten’.

Manuel Wijffels - Kwiek Beweegroute
Manuel Wijffels Ontwerper Denovo Design / Kwiek

Jan Pieter heeft voor de hospilatilty-opleidingen een infographic gemaakt. Hij heeft van ingewikkelde informatie een begrijpelijk plaatje weten te maken die de toekomstige student aanspreekt. We zijn blij met dit resultaat!

marlies
Marlies Pragt Communicatieadviseur a.i. Summa College

Het Fontys FutureMediaLab was z’n tijd ver vooruit. Dat was mede te danken aan Jan Pieter die als docent/coach ruim tien jaar lang vernieuwende inzichten meebracht voor studenten én docenten. Daarnaast was hij nauw betrokken bij de presentaties door studenten in de vorm van exposities en publicaties. Dat kostte veel tijd, ook buiten de gangbare werktijden. Maar het eindresultaat was altijd weer verrassend en overrompelend.

ben veld
Ben Veld Former Chief Fontys FutureMediaLab

Als docent/coach bij het Fontys FutureMediaLab heb ik Jan Pieter leren kennen als een deskundige, betrouwbare en betrokken collega.
Samen hebben wij, met veel plezier en mooie resultaten verschillende groepen mogen coachen.
Hij stond altijd open voor feedback van studenten en collega’s en reflecteerde voortdurend op zijn didactische aanpak.
Dit resulteerde in een bijzondere constructieve samenwerking.

Monique Hamers-Regimbal
Monique Hamers-Regimbal Lecturer Journalism and Media Studies

Volg ons ook op instagram @studiovanlaar