Een animatie laten maken

Een animatie laten maken

Met een animatie kan je op een leuke manier in een korte tijd informatie geven aan de kijker. Mensen vinden het vaak makkelijker even een filmpje te kijken dan een stuk tekst door te nemen. Als de film aanspreekt en niet te lang duurt tenminste.

De lengte van animatie verschilt per communicatiedoel. Voor een campagne werken meerdere korte animaties verdeeld over een bepaalde periode op sociale media erg goed bijvoorbeeld. Voor een instructiefilm heeft de kijker iets meer aandacht en mag de film wat langer duren. En als je erg veel te vertellen hebt, kan je de film beter opdelen in blokjes van een minuut met bijvoorbeeld een quizje tussendoor.

Ook moet de stijl van de animatie, de look and feel,  de doelgroep aanspreken.  Een animatie voor ASML bijvoorbeeld mag er behoorlijk corporate uitzien en een animatie voor de sociale zorgsector mag er wat handmatiger uitzien. Bij elke opdracht bekijken we opnieuw welke stijl het beste past en conventies zijn er vaak ook om te doorbreken! Anders trek je ook geen aandacht.